Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Moedertaalonderwijs in Nederland
0 Reacties
Voor abonnees

Moedertaalonderwijs in Nederland

(Wilma Cornelisse) Ons Erfdeel - 1987, nr 1, pp. 33-39

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Uit een aantal (deel-)onderzoeken blijkt dat het slecht gesteld is met de functionele taalvaardigheden. Eén terugblik op de geschiedenis maakt echter al snel duidelijk dat het vroeger niet veel beter was. De auteur gaat in op een aantal didactische methodes die in de loop der jaren gebruikt zijn om aan die toestand een eind te maken: het dictee, het scheppen van gebruikssituaties, oefeningen in de taallessen, en het literatuuronderwijs. Aan het slot van het artikel formuleert de auteur nog een aantal losse opmerkingen i.v.m. het (onbestaande) leerplan voor taalonderwijs in Nederland, het tijdrovende karakter van het werk van de docent Nederlands, en het verband tussen fantasie en taal.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.