Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Milieubeleid en planning in Nederland en Vlaanderen: omnis comparatio claudicat?
0 Reacties
Voor abonnees

Milieubeleid en planning in Nederland en Vlaanderen: omnis comparatio claudicat?

(Pieter Leroy) Ons Erfdeel - 1989, nr 5, pp. 665-674

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Aanleiding tot dit artikel vormde de publicatie van het Mina-plan in Vlaanderen en het Nationaal Milieubeleidsplan in Nederland. Beide plannen, hoezeer ze ook onderling verschillen, zijn gericht op een meer doeltreffende aanpak van de milieuproblematiek en zullen richtinggevend zijn voor het milieubeleid dat de komende jaren in Vlaanderen en Nederland gevoerd zal worden. De auteur licht beide beleidsplannen kritisch door en vergelijkt ze, voor zover dit mogelijk is. De bespreking vindt plaats in drie fasen: eerst wordt de behoefte aan een planmatig milieubeleid toegelicht, daarna wordt het ontstaan en de inhoud van beide plannen besproken en ten slotte wordt beoordeeld of en in welke mate ze kunnen bijdragen tot een meer doeltreffende aanpak van de milieuproblematiek.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.