Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

'Mijn portret van letterhout'. Over de romans van Astrid Roemer
0 Reacties
Voor abonnees
Ereprijs voor Astrid Roemer

'Mijn portret van letterhout'. Over de romans van Astrid Roemer

(Wim Rutgers) Ons Erfdeel - 1988, nr 4, pp. 542-546

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het oeuvre van Astrid Roemer is rijk geschakeerd: poëzie, toneelwerk, essays over de Surinaamse literatuur en proza. In dit artikel heeft de auteur het uitsluitend over het proza, waarin zich een evolutie aftekent van het sociaal-realistische Surinaamse verhaal, over de sociaal bewogen migrantenroman naar de meer intellectueel ingestelde en feministische benadering. Dat is zeer duidelijk in haar laatste grote roman, Levenslang gedicht, waarvan de thematiek hier wordt besproken. Hoewel Astrid Roemer ongetwijfeld thuishoort in de Surinaamse schrijftraditie, maakt haar ontwikkeling duidelijk dat twee soorten Surinaamse literatuur zijn ontstaan: een in Suriname die gericht is op het eigen land en een als minderhedenliteratuur met een eigen thematiek in Nederland.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€10

€4/maand

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.