Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Mickery: geen afscheid
0 Reacties
Voor abonnees

Mickery: geen afscheid

(Ruud Engelander) Ons Erfdeel - 1991, nr 3, pp. 405-412

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De auteur geeft een voorlopige evaluatie van Mickery, dat als theater al opgehouden had te bestaan, maar dat nu ook als organisatie is beëindigd. Nochtans zijn de mentaliteit en de ideeën achter Mickery nu meer dan ooit van levensbelang voor de verdere ontwikkeling van het theater. De drie fasen in de geschiedenis van Mickery worden geschetst, vanaf de oprichting door Ritsaert ten Cate in 1965. De betekenis ervan voor het Nederlandse theaterleven wordt uit de doeken gedaan en in een aantal punten opgesomd. De auteur betreurt het dat net in een tijd waarin internationalisering in Europa een reëel begrip aan het worden is, een organisatie verdwijnt die op grond van haar expertise en ervaring, maar vooral van haar instelling en mentaliteit, een voorbeeld voor de nieuwe generaties had kunnen blijven.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.