Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Meer zuurs dan zoets. Anna Bijns en de vrouwelijke stem in de literatuur
0 Reacties
Voor abonnees

Meer zuurs dan zoets. Anna Bijns en de vrouwelijke stem in de literatuur

(Monika Triest) Ons Erfdeel - 1990, nr 3, pp. 411-417

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Met het citaat van een strofe uit het gedicht waaraan de titel is ontleend, vangt de auteur haar bijdrage aan over Anna Bijns, de laatmiddeleeuwse dichteres uit Antwerpen die erin slaagde niet te huwen, niet het klooster in te gaan en geen begijn te worden. Het zwaartepunt van de bijdrage ligt echter niet bij de dichteres zelf maar wel bij de stichting die naar haar genoemd is en die zich als doel heeft gesteld de ontwikkeling en de erkenning van de vrouwelijke stem in de literatuur te bevorderen. Na kort de historiek van de Anna Bijns Stichting geschetst te hebben, en ook de figuur van Anna Bijns zelf gesitueerd te hebben, gaat de auteur dieper in op de fundamentele vraag \wat is de vrouwelijke stem in de literatuur?\"."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.