Publicaties
Meedobberen op de Griekse stroming
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

Meedobberen op de Griekse stroming

We houden zo van Anthi van Vincent Van Meenen

“Een persoonlijk liefdesverhaal tegen de achtergrond van Griekenland in crisis”, zo luidt de ondertitel van de derde roman van Vincent Van Meenen (1989). In We houden zo van Anthi lees je het relaas van een verblijf van twee jaar in de Griekse hoofdstad in een soort dagboekvorm – zij het niet altijd chronologisch.

Het lijkt wel alsof de hoofdpersoon, net als de auteur Vincent genaamd, compleet toevallig in Athene is terechtgekomen, op zoek naar iets waarvan hij zelf niet meteen weet wat het is. Het parcours dat hij van november 2014 tot oktober 2016 aflegt, zit vol toevalligheden, en de rode draad door al die toevalligheden is een relatie met een jonge Griekse vrouw. Vincent wil wel wat maken van zijn leven in Griekenland, maar er is weinig te merken van een perspectief. Wat probeert hij te bereiken in een land waar de economische crisis het toekomstperspectief grotendeels verwoest heeft? Hij leeft er zonder bankrekening, met spaargeld dat hij in enveloppes bewaart, zonder telefoon. Hij leert zichzelf Grieks door gedichten van Konstantínos Kaváfis te vertalen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.