Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Mark Insingel: gedichten verzameld
0 Reacties
Voor abonnees

Mark Insingel: gedichten verzameld

(Geert van der Speeten) Ons Erfdeel - 1990, nr 4, pp. 558-563

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De auteur omschrijft het stilistische principe van Insingel als het liefdevol in elkaars armen laten rusten van taalfragmenten. De dichter brengt ze met elkaar in verband, wikt en weegt ze, vergelijkt ze, verandert ze in hun tegendeel zonder er de spankracht van aan te tasten en koppelt ze aan elkaar in een innige rondedans. Hij gaat in zijn bijdrage in op het verwijt dat Insingel een steriele formalist is en op de vraag of hij een prozaschrijvende dichter of een dichtende prozaïst is. Ten slotte beschrijft de auteur nog het formele element van de concrete poëzie: ster- of cirkelvormig van constructie. De lezer, stelt Insingel, wordt geacht het spel mee te spelen en de regels te respecteren door ze zelf te ontdekken. Met bloemlezing.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.