Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Manifest achter de coulissen. Het onbegrensde rollenspel van Barbara Visser
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Manifest achter de coulissen. Het onbegrensde rollenspel van Barbara Visser

(Frank van der Ploeg) Ons Erfdeel - 2012, nr 3, pp. 138-141

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Feit en fictie, echt en kunst. Barbara Visser (Haarlem 1966) speelt met deze tegenstellingen. In haar films/video's lopen deze uitersten in elkaar over. Soms zo subtiel dat het onderscheid niet of nauwelijks is te maken. Ze beheerst vrijwel alle (materiaaltechnische) facetten van de diverse kunstdisciplines, maar vermijdt een handschrift zoals de schilder of de beeldhouwer dat kan hebben. Toch dragen haar werken een signatuur, maar deze zit onderhuids. Gemene delers zijn de vermenging en/of verwisseling van vaste waarden met Vissers eigen inbreng. Die kan wisselende vormen aannemen. Vaak is ze zichtbaar aanwezig, vaker nog is ze een onopvallend onderdeel, een figurant.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.