Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Louis-Marie Cordonnier et l'architecture du Nord de la France
0 Reacties
Voor abonnees

Louis-Marie Cordonnier et l'architecture du Nord de la France

(Odile Lesaffre) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1998, nr 23, pp. 45-64

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De architect Louis-Marie Cordonnier (1854-1941) ontpopte zich tot de verdediger van het architectonisch regionalisme in Noord-Frankrijk. Dat concretiseerde zich in Noord-Frankrijk in de heropleving van het belfort als symbool van de plaatselijke macht en de breuk met de door de centrale overheid voorgeschreven modellen. De auteur geeft een overzicht van zijn werk en toont ook aan dat Cordonnier geen echte vernieuwer was.

L'architecte Louis-Marie Cordonnier (1854-1941) se posait en défenseur d'un régionalisme architectonique dans le Nord de la France qui s'exprimait dans la renaissance du beffroi, symbole du pouvoir local, et dans la rupture avec les modèles imposés par le pouvoir central. L'auteur évoque son œuvre et montre également que Cordonnier n'était pas un véritable rénovateur.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.