Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Lieve Joris, Literatuur of journalistiek
0 Reacties
Voor abonnees

Lieve Joris, Literatuur of journalistiek

(Karel Osstyn) Ons Erfdeel - 1991, nr 2, pp. 212-219

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Sinds de jaren tachtig publiceren tijdschriften en bijvoegsels bij kranten uitgebreide reisverslagen waarin buitenlandse politieke situaties nader belicht worden in een stijlvol understatement, gekleurd en toch niet tendentieus. Lieve Joris is een van die schrijfsters die dat idioom perfect beheerst. De auteur behandelt de drie boeken van Joris die tot nog toe verschenen zijn: \De Golf\", \"Terug naar Kongo\" en \"De melancholieke revolutie\". Haar aanpak wordt heel anders genoemd dan die van haar collega-reisliterator Cees Nooteboom. Zij cijfert zich wet, dompelt zich mentaal onder in het collectieve bewustzijn, niet om zich te laten meedrijven, maar om het dóór haar te laten stromen."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.