Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

“Lager, nog lager, tot de bodem, Paula”. Het proza van Mensje van Keulen
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

“Lager, nog lager, tot de bodem, Paula”. Het proza van Mensje van Keulen

(Jeroen Vullings) Ons Erfdeel - 2012, nr 4, pp. 12-19

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Vraag een literatuurminnaar van middelbare leeftijd Mensje van Keulen in de tijd te plaatsen en hij zegt: jaren zeventig. Die periode is lang vervlogen, maar literair nog springlevend. Het is tijd voor een herwaardering van sommige schrijvers van toen, die door Jeroen Brouwers in zijn schotschrift De nieuwe Revisor wel erg radicaal aan de hooivork geregen zijn. Niet alleen de zogeheten “jongetjesliteratuur” waartegen hij zich afzette, werd onder invloed van zijn reveil hors concours verklaard. Maar ook andere, meer op verhalen vertellen dan op het optuigen van een literaire constructie gerichte auteurs kregen in de toenmalige kritiek vanzelf minder gewicht toegekend. Onder wie Mensje van Keulen, pseudoniem van Mensje Francine van der Steen (Den Haag, 1946).

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.