Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

La pratique de la musique traditionelle dans le nord de la France
0 Reacties
Voor abonnees

La pratique de la musique traditionelle dans le nord de la France

(Jean Bodart) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2004, nr 29, pp. 136-151

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Jean Bodart toont aan hoe tegenwoordig in heel Noord-Frankrijk traditionele muziek aangeleerd en gespeeld wordt. Zoals in de meeste andere regio's uit zich in het Noorden van Frankrijk de voorliefde voor de traditionele muziek in het bespelen van een instrument, in zang, dans, en ook in de deelname aan concerten, bals en festivals. Bodart geeft in zijn bijdrage een overzicht van wat er in Noord-Frankrijk op dit vlak zo allemaal voorhanden is.
Jean Bodart nous parle de la vogue que connaissent aujourd'hui dans tout le nord de la France l'enseignement et la pratique de la musique traditionnelle. Celle-ci y a, comme dans la plupart des autres régions, de nombreux adeptes, qui tantôt jouent d'un instrument, tantôt s'adonnent au chant ou à la danse, participent à des concerts, bals ou festivals. Jean Bodart passe en revue les activités qui existent dans ce domaine dans le nord du pays.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.