Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

La photographie dans le Nord de la France
0 Reacties
Voor abonnees

La photographie dans le Nord de la France

(Pierre Devin) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2000, nr 25, pp. 153-193

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In deze bijdrage geeft de auteur een aanzet voor een inventaris van de fotografie in Noord-Frankrijk vanaf de pionier Blanquart-Evrard (1802-1872) tot de oprichting van het Centre Regional de la Photographie Nord-Pas-de-Calais in 1981. Het bindende element in die fotografie lijkt de verhouding te zijn met de industriële beschaving die de streek gekend heeft. Het uitvoerig geïllustreerde artikel wordt gevolgd door een lijst van fotografische fondsen in de Nord-Pas-de-Calais.

Dans son article, l'auteur entame l'inventaire de la photographie dans le nord de la France, depuis le pionnier Blanquart-Evrard (1802-1872) jusqu'à la création du Centre Régional de la Photographie Nord-Pas-de-Calais en 1981. L'élément fédérateur dans l'art photographique semble être le lien entretenu avec le passé industriel de la région. L'article est abondamment illustré et complété par une liste des fonds photographiques de la région Nord-Pas-de-Calais.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.