Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Aantrekkelijke verhalen en een heldere website. Dit vinden jullie van 'de lage landen'
0 Reacties
© Pexels
© Pexels © Pexels
samenleving

Aantrekkelijke verhalen en een heldere website. Dit vinden jullie van 'de lage landen'

Kwalitatieve inhoud en een gebruiksvriendelijke website, maar graag meer korte en analytische verhalen die vaker inhaken op de actualiteit. Dat zijn enkele van de conclusies die we kunnen trekken uit de enquête die we jullie voorlegden over onze website.

Eind mei lanceerden we een enquête om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van onze website. Zo kunnen we die nog beter maken. We peilden naar jullie mening over de inhoud en gebruikservaring van onze website. We hebben de resultaten verzameld, geanalyseerd en samengevat, en delen ze graag.

Meer literatuur en geschiedenis

Inhoudelijk weet de lage landen zich voldoende te onderscheiden van andere websites. Daar is de grote meerderheid van de respondenten (94%) het over eens. Diezelfde meerderheid geeft aan onze artikelen (heel) boeiend te vinden. Ze wil wel meer verhalen over literatuur en geschiedenis. Bijna drie vierde vindt dat we reportages en interviews moeten aanbieden en iets meer dan de helft geeft aan ook geïnteresseerd te zijn in video en podcasts.

We moeten meer korte stukken publiceren

We kregen ook spontaan suggesties over hoe we de website nog kunnen verbeteren. Zo vinden sommige respondenten dat ons volledige archief digitaal ontsloten zou moeten worden. Nu is slechts een deel van het archief online beschikbaar en zijn andere artikelen pas verkrijgbaar op aanvraag. Anderen vinden dat we ook meer korte stukken moeten publiceren en blijven inhaken op de actualiteit aan de hand van reflecterende en genuanceerde verhalen. Bovendien mogen voor sommige respondenten ook onderwerpen, zoals populaire cultuur, sport en actueel wetenschappelijk onderzoek in de Lage Landen wat meer aan bod komen.

Goede leesbaarheid

Iets meer dan 80% van de respondenten vindt onze website heel gebruiksvriendelijk. De artikelen zijn goed leesbaar en de informatie wordt snel gevonden. Het registreren of aanmelden verloopt doorgaans vlot, net als het kopen van artikelen, abonnementen of boeken.

Opmerkingen over hoe we de website nog gebruiksvriendelijker kunnen maken? Sommigen vinden dat de homepagina iets te druk oogt en dat er nog meer structuur in de website kan. Ook de optie om te betalen met een bankkaart is voor velen wenselijk.

We gaan aan de slag met alle feedback en suggesties. Bedankt voor jullie deelname.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.