Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Kunstenaar voor stad en wereld. Theaterregisseur Ivo van Hove
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Kunstenaar voor stad en wereld. Theaterregisseur Ivo van Hove

(JOS NIJHOF) ONS ERFDEEL – 2017, NR 1, PP. 38-49

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Als er een Nobelprijs voor theaterregie zou bestaan, dan zou Ivo van Hove (1958) anno 2017 een goede kans maken. Nederland en België zouden met elkaar kunnen twisten om de eer, want hoewel Vlaming van geboorte, in Nederland – en vooral: vanuit Nederland over de hele wereld – bouwde Van Hove gestaag aan zijn indrukwekkende curriculum. Niet alleen zette hij zijn eigen gezelschap, Toneelgroep Amsterdam, wereldwijd op de kaart, ook verwierf hij mondiale erkenning door zijn gastregies in onder meer Duitsland, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten. Inmiddels is het een wonder dat hij vanuit Amsterdam blijft opereren en dat een definitieve afreis naar Berlijn, Broadway of elders 
is uitgebleven.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.