Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Kunstenaar Rechtje Reinsma wilde moedermelk gebruiken als inkt
0 Reacties
© Floor Meijers
© Floor Meijers © Floor Meijers
podcast Kan niet bestaat niet
kunst

Kunstenaar Rechtje Reinsma wilde moedermelk gebruiken als inkt

Hoe beschrijf je iets fysieks als een kunstwerk als het nooit daadwerkelijk bestaan heeft? In de podcast Kan niet bestaat niet vertellen kunstenaars over een werk dat ze nooit hebben voltooid. In de vierde aflevering: Richtje Reinsma vertelt over hoe ze het perfecte materiaal heeft gevonden om een weergaloos kunstwerk te maken: moedermelk.

Met de ‘moederinkt’ gaat ze aan de slag, maar al knoeiende lukt het haar niet de perfecte vlek te maken. In gesprek met Lieneke Hulshof vertelt Reinsma over de onzichtbaarheid van het moederschap en de ogenschijnlijke onverenigbaarheid met de toewijding die kunstenaarschap vraagt in de romantische kijk daarop.

De moedermelk die ze voor haar zoon aanmaakt en het proces van borstvoeding geven, dragen voor haar een onzichtbaarheid en tijdelijkheid in zich die het een interessant materiaal maken in relatie tot de onzichtbaarheid van de moeder in onze maatschappij.

Beluister de podcast:

Deze podcastreeks is een productie van De Brakke Grond i.s.m. Mister Motley.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.