Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Kunst buiten het museum - Nederland
0 Reacties
Voor abonnees

Kunst buiten het museum - Nederland

(Renée Steenbergen) Ons Erfdeel - 2005, nr 4, pp. 513-521

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In tegenstelling tot wat velen denken, is Nederland wel degelijk rijk aan privécollecties. In dit artikel schetst Renée Steenbergen niet alleen een anatomie van de Nederlandse collectioneur, maar geeft ze ook een overzicht van de belangrijkste collecties van privépersonen, banken en bedrijven in Nederland. Verzamelingen van de volgende personen en instellingen worden genoemd: Martin Visser, Martijn Sanders, Joop van Caldenborgh, Museum Beelden aan Zee, Frisia Museum, Caldic, DSM, Bijko, De Bijenkorf, BAT artventure, Bouwfonds, NOG, De Nederlandsche Bank, ING Nederland, ABN AMRO, Rabobank Nederland. Musea en overheid zouden veel meer gebruik moeten maken van de expertise die de Nederlandse privécollectioneurs hebben opgebouwd.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.