Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Korrel en kiem. Het muziekensemble Graindelavoix
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Korrel en kiem. Het muziekensemble Graindelavoix

(Rudy Tambuyser) Ons Erfdeel – 2013, nr 1, pp. 137-139

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Wie het in 1999 opgerichte ensemble Graindelavoix al eens live heeft meegemaakt, weet dat het zijn naam niet gestolen heeft: de “korrel op de stem” is wat dit voornamelijk vocale ensemble onderscheidt van zijn steeds talrijker wordende collega's hoewel het niet de enige betekenis is van de naam Graindelavoix. Het ensemble is gespecialiseerd in oude tot zeer oude muziek, een branche waarin de onzekerheid over de werkelijke wijze waarop “de ouden zongen” meestal wordt bedekt met een mantel van zoetgevooisd- en welluidendheid. Vaak fraai, altijd ongevaarlijk. De aanpak van Björn Schmelzer, oprichter, bezieler en onderzoeker van Graindelavoix, is radicaal anders. Spanning is niet louter schoonheid, de werkelijkheid niet ideaal, muziek niet louter klank.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.