Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Kleur bekennen: de Indische letteren in postkoloniaal perspectief
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

Kleur bekennen: de Indische letteren in postkoloniaal perspectief

Vijftig jaar na Rob Nieuwenhuys’ standaardwerk Oost-Indische Spiegel zijn twee nieuwe belangrijke boeken over de Indische letteren verschenen. De postkoloniale spiegel is een wetenschappelijk overzicht, De nieuwe koloniale leeslijst bevat meer journalistiek werk. Beide uitgaven beogen een complete herziening van het bestaande beeld: geen nostalgie of witte onschuld meer, maar een blootlegging van de ongelijke machtsrelaties in de koloniale samenleving. Voor het eerst krijgen ook schrijvers uit Indonesië zelf aandacht. Neerlandicus Reinier Salverda vergelijkt de twee boeken, situeert ze in een ruime literaire en historische context en plaatst kritische kanttekeningen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.