Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Kennis van land en volk. Enige kanttekening bij het onderwijs in Nederlandkunde
0 Reacties
Voor abonnees

Kennis van land en volk. Enige kanttekening bij het onderwijs in Nederlandkunde

(Jan W. de Vries) Ons Erfdeel - 1987, nr 4, pp. 535-540

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Kennis van een taal waarborgt niet dat die op een juiste wijze wordt gebruikt of dat uitingen van anderen worden begrepen: kennis van de maatschappelijke en culturele context is eveneens vereist. De docent Nederlands extra muros moet m.a.w. niet alleen erudiet zijn, maar ook bereid anderen daarvan te laten profiteren. Een handboek dat juist voor dit doel gemaakt werd, schiet echter te kort: zo worden Vlaanderen en Nederland als aparte entiteiten voorgesteld en de beschrijving van de Lage Landen is encyclopedisch en daardoor weinig inspirerend. Tot slot stelt de auteur dat het de taak is van de student om voortdurend op de toppen van de tenen te staan om de leraar te kunnen volgen. Deze elitaire opvatting over onderwijs leidt tot aandacht voor wat uitsteekt boven de middelmaat.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.