Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Kaaitheater, kunstenaarscentrum
0 Reacties
Voor abonnees

Kaaitheater, kunstenaarscentrum

(Jef de Roeck) Ons Erfdeel - 1992, nr 1, pp. 56-65

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het Kaaitheater ontstond in 1977 als festival voor \jong, modern en minder bekend\" theater, dat o.a. de Vlaamse culturele aanwezigheid in Brussel moest demonstreren. Tien jaar bleef het als tweejaarlijks festival bestaan, tot directeur Hugo de Greef het Kaaitheater in 1987 omvormde tot een permanent productiecentrum en organisator van theateractiviteiten. De auteur heeft het over de motivatie achter deze koerswijziging, en schetst de geschiedenis van het Kaaitheater - waaronder de versmelting met de artiestenvereniging Schaamte - de banden met het buitenland die het in de loop der jaren gesmeed heeft, de stimulans die het voor acteurs als Fabre, De Keersmaeker en vele anderen betekend heeft, de invloed in het algemeen op de artistieke ontwikkelingen van het theater in Vlaanderen. Tot slot staat hij nog even stil bij de financiële situatie en de erkenning door de overheid van het Kaaitheater."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.