Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Justin van Damme (1772-1843). Animator van het Nederlandse literatuurleven
0 Reacties
Voor abonnees

Justin van Damme (1772-1843). Animator van het Nederlandse literatuurleven

(Jozef Huyghebaert) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1998, nr 23, pp. 103-113

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Uit deze bijdrage blijkt dat de rederijker Justin Van Damme (1772-1843) zeker geen belangrijke literator was. Zijn betekenis moeten we dan ook op de eerste plaats zoeken in de belangrijke rol die hij heeft gespeeld als promotor van de Nederlandse letteren in Noord-Frankrijk, op een ogenblik dat de omstandigheden daar alles behalve gunstig voor waren. Het artikel geeft ook een beeld van het literaire leven van die tijd.

L'auteur montre que le rhétoriqueur Justin Van Damme (1772-1843) ne fut certes pas un grand écrivain. Son importance réside plutôt dans le rôle éminent qu'il a joué comme promoteur des lettres néerlandaises dans le Nord de la France, à une époque ou les circonstances n'étaient rien moins que favorables. L'article offre également un aperçu de la vie littéraire de ce temps.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.