Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Jozef Goossenaerts (1882-1963) en de Franse Nederlanden
0 Reacties
Voor abonnees

Jozef Goossenaerts (1882-1963) en de Franse Nederlanden

(Michiel Nuyttens) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 1991, nr 16, pp. 11-21

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Jozef Goossenaerts is vooral bekend als organisator van de Vlaamse Wetenschappelijke Congressen en als stichter van de Vereeniging voor Wetenschap en het daar aan verbonden tijdschrift \Wetenschap in Vlaanderen\", later \"Wetenschappelijke Tijdingen\". In deze bijdrage worden de contacten besproken die Goossenaerts had met de Franse Nederlanden, o.a. met het Vlaams Verbond van Frankrijk en J.M. Gantois.

Jozef Gossenaens est surtout connu comme organisateur des Congres Scientifique Flamands et comme Fondateur de l'Association pour la Science et de son journal « Wetenschap in Vlaanderen » (Science en Flandre) devenu plus tard « Wetenschappelijke Tijdingen » (Nouvelles scientifiques). L'article évoque les contacts de Gossenaerts avec les Pays-Ba.s francais, notamment avec le Vlaams Verbond van Frankrijk et J.M. Gantois. "

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.