Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Jongleren op de grens van kunst en wetenschap
0 Reacties
Voor abonnees

Jongleren op de grens van kunst en wetenschap

(Annette Portegies) Ons Erfdeel - 1996, nr 5, pp. 764-766

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Kritische bespreking van deze biografie. Liagre Böhl heeft de beoordeling van het literaire werk van Gorter als thema voor zijn biografie gekozen. De biograaf is dan ook op zijn best als hij \cultuurgeschiedenis bedrijft in plaats van psychologie, als hij de taal van de wetenschap spreekt in plaats van de taal van de literatuur\". Maar voor de recensente is een goede biograaf, historicus, psycholoog, criticus en literator tegelijk. Liagre Böhl is een uitmuntend wetenschapper, maar hij mist te veel van de andere vaardigheden om ook een uitmuntend biograaf te zijn. Herman de Liagre Böhl, \"Met al mijn bloed heb ik voor U geleefd - Herman Gorter 1864-1927\", Balans, Amsterdam, 1996, 560 p."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.