Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

JAN HOET ALS TENTOONSTELLINGSMAKER. Naar aanleiding van “De Zee” in Oostende
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

JAN HOET ALS TENTOONSTELLINGSMAKER. Naar aanleiding van “De Zee” in Oostende

(Joris D’Hooghe) Ons Erfdeel – 2015, nr 1, pp. 117-120

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Het Oostendse museum Mu.ZEE brengt met De Zee een ode aan Jan Hoet (1936-2014). Hij was zelf curator van deze tentoonstelling, maar hij heeft haar niet kunnen afwerken. Na Hoets overlijden continueerde medecurator en Mu.ZEE-directeur Phillip Van den Bossche het project, dat met het bijschrift “salut d’honneur Jan Hoet” het kwaliteits- en publiciteitslabel van de Gentse museumdirecteur kreeg opgekleefd. Wie voorbij het mediatieke gehalte van Hoets betrokkenheid bij de tentoonstelling kijkt, ziet zijn belang voor de hedendaagse kunst treffend geïllustreerd.

De Zee werpt een blik op de manier waarop kunstenaars zich in de recente geschiedenis door de zee hebben laten beïnvloeden, zonder één als waarheid geldende interpretatie voor te houden. Door met kunst in dialoog te gaan, krijgt de toeschouwer de gelegenheid zelf tot inzichten te komen. En laat net dit een van de verdiensten zijn van Hoet als tentoonstellingsmaker: het woord in de eerste plaats aan de kunstenaar zelf geven; een persoonlijk engagement dat ten dienste stond van de kunst zelf. Alleen zo worden grote dromen werkelijkheid.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.