Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Jan Eijkelboom. Aards, maar met vleugels
0 Reacties
Voor abonnees

Jan Eijkelboom. Aards, maar met vleugels

(Kees van 't Hof) Ons Erfdeel - 1991, nr 5, pp. 718-725

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Journalist Jan Eijkelboom debuteerde in 1979 op 53-jarige leeftijd met de bundel \Wat blijft komt nooit terug\", een bundel die meteen diepe indruk maakte door de rijpheid van inhoud en de virtuoze vorm. Vanaf dat moment heeft Eijkelboom onophoudelijk gepubliceerd, o.a. vertalingen van Donne, Yeats, Larkin… De auteur bespreekt het eigen oeuvre van Eijkelboom o.a. in het licht van zijn klaarblijkelijke liefde voor de Engelse en Amerikaanse poëzie en typeert die poëtica als aansluitend bij een rijke traditie, waarbij het schone niet zonder het verstand kan bestaan.Tot slot wijst de auteur nog op de evolutie in Eijkelbooms werk, waarin de dood een steeds belangrijker rol gaat spelen. Met bloemlezing."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.