Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

In Vlaanderen Vlaams?
0 Reacties
Voor abonnees

In Vlaanderen Vlaams?

(Guido Geerts) Ons Erfdeel - 1989, nr 4, pp. 525-533

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De opvattingen over het Nederlands in Vlaanderen worden voor het gemak in drie groepen gesplitst: diegenen die stellen dat er in Vlaanderen geen Nederlands gesproken wordt, diegenen die menen dat Vlaanderen gebruik maakt van een soort/een vorm van Nederlands, en diegenen die het Nederlands definiëren als de taal van de inwoners van Vlaanderen en Nederland die geen vreemde taal spreken dan Fries of Frans. De auteur gaat dieper in op de argumenten van elk van de drie groepen en geeft daarna ook een taalkundige benadering van de zelfstandigheidsvraag van het Nederlands in Vlaanderen. Als besluit stelt hij de retorische vraag of zonder de culturele integratie het streven van de Vlaamse Beweging geen historische vergissing zou blijken te zijn.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.