Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

IN LUSSEN GEVAT. Het oeuvre van Mark Insingel
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

IN LUSSEN GEVAT. Het oeuvre van Mark Insingel

(Lars Bernaerts) Ons Erfdeel – 2015, nr 2, pp. 46-57

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Zeggen dat deze of gene literaire auteur een unieke stem heeft, is niet alleen een cliché, het is ook een pleonasme, misschien zelfs een tautologie. Wat is een auteur? Iemand met een unieke schriftuur. Hoe noem je iemand met een eigen schriftuur? Een auteur. Voor Mark Insingel (Mark Donckers, °1935) is zo’n clichématige cirkelredenering niettemin perfect op haar plaats. Insingel heeft een unieke stem in de Nederlandse literatuur, en bovendien berust die eigenheid voor een groot deel in het consequente gebruik van circulariteit als esthetisch principe en in de bewerking van clichés. Ik voeg er een al te waar cliché aan toe: het werk van Insingel heeft nog onvoldoende aandacht gekregen. Wie zijn werk leest, bekijkt of beluistert, merkt niettemin meteen hoe het de aandacht op een aparte, begeesterende manier in lussen weet te vangen.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.