Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

IN CONFRONTATIE MET DE STAD. Fotografe Aglaia Konrad
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

IN CONFRONTATIE MET DE STAD. Fotografe Aglaia Konrad

(Steven Humblet) ONS ERFDEEL – 2016, NR 2, PP. 130-133

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Het centrale onderwerp van de Oostenrijks-Belgische fotografe en filmmaakster Aglaia Konrad (nog tot 18 september 2016 te zien in het Leuvense Museum M) is de bebouwde omgeving, met een uitgesproken voorkeur voor stad en stedelijkheid. Keer op keer gaat ze na wat stedelijkheid zou kunnen zijn, hoe concrete steden, wijken, gebouwen dat begrip telkens weer anders invullen. Het verklaart de keuze van haar onderwerpen: ze fotografeert de hoogbouw in de opkomende economieën in Azië en Latijns-Amerika, exploreert de pas aangelegde satellietsteden rond Caïro (in de reeks en het boek Desert Cities), bestudeert wat er nog rest van de sociale woningbouw uit het recente verleden, is geïntrigeerd door de brutalistische architectuur van de jaren vijftig en zestig, maar heeft ook aandacht voor de (wat banale maar tegelijkertijd ook imposante) infrastructuur van de stad, enz. Overal waar het fenomeen stad een nieuwe identiteit krijgt, stelt zij haar camera op.

"

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.