Deel artikel

VL ⇄ NL

Hoofdredacteur Hendrik Tratsaert verlaat cultuurorganisatie de lage landen

7 oktober 2024 1 min. leestijd

De lage landen gaat op zoek naar een nieuwe leiding, nu Hendrik Tratsaert de organisatie verlaat en eind dit jaar start als algemeen directeur van Passa Porta.

Hendrik Tratsaert (Oostende, 1968) begon in 2021 als hoofdredacteur en gedelegeerd bestuurder van de lage landen, vroeger Ons Erfdeel. De Vlaams-Nederlandse cultuurorganisatie is uitgever van het tijdschrift en website de lage landen, van de websites the low countries en les plats pays, van tijdschrift Septentrion en van boeken in diverse talen. Hendrik Tratsaert was de derde hoofdredacteur van de lage landen, na Luc Devoldere (2002-2020) en Jozef Deleu, die in 1957 het tijdschrift oprichtte onder de naam Ons Erfdeel en de organisatie leidde tot zijn pensioen in 2002.

In december wordt Hendrik Tratsaert algemeen directeur van Passa Porta in Brussel: “Aan de roep om dit internationale literatuurhuis te gaan leiden kon ik niet weerstaan. Maar natuurlijk ben ik trots op wat we met het team van de lage landen samen voor elkaar hebben gekregen: een veel groter bereik en uitstraling dankzij onze publicaties en websites in het Nederlands, Frans en Engels. Ik geloof sterk in de noodzaak van dit project dat de cultuur, geschiedenis en taal uit Vlaanderen en Nederland uitdraagt over de hele wereld.”

“Ik zal eind november met een zekere weemoed afscheid nemen van mijn huidige job, maar ik weet dat er een gedreven, talentrijk team staat, dat vooruit zal kijken. Ik blijf geloven in de verbindende kracht van taal en cultuur.”

Jan Schinkelshoek, bestuursvoorzitter: ‘Samen met het bestuur en het team kijk ik nu met vertrouwen uit naar een volgend succesvol hoofdstuk in het verhaal van de lage landen’

Jan Schinkelshoek, voorzitter van het bestuursorgaan van de lage landen, bedankt Tratsaert voor zijn werk. “Ik wil Hendrik feliciteren met zijn benoeming. Hoewel hij nog niet zo lang hoofdredacteur en gedelegeerd bestuurder was, heeft hij in korte tijd veel tot stand gebracht door onze organisatie te professionaliseren en onze publicaties aantrekkelijker te maken. Onder zijn leiding heeft de lage landen zijn positie weten te versterken als gezaghebbende organisatie over alles wat te maken heeft met de cultuur van Vlaanderen en Nederland. Samen met het bestuur en het team kijk ik nu met vertrouwen uit naar een volgend succesvol hoofdstuk in het verhaal van de lage landen.”

Team de lage landen

Het personeel en het bestuur van de Vlaams-Nederlandse cultuurorganisatie de lage landen.

De leden van het team

Geef een reactie

Lees ook

		WP_Hook Object
(
    [callbacks] => Array
        (
            [10] => Array
                (
                    [00000000000028900000000000000000ywgc_custom_cart_product_image] => Array
                        (
                            [function] => Array
                                (
                                    [0] => YITH_YWGC_Cart_Checkout_Premium Object
                                        (
                                        )

                                    [1] => ywgc_custom_cart_product_image
                                )

                            [accepted_args] => 2
                        )

                    [spq_custom_data_cart_thumbnail] => Array
                        (
                            [function] => spq_custom_data_cart_thumbnail
                            [accepted_args] => 4
                        )

                )

        )

    [priorities:protected] => Array
        (
            [0] => 10
        )

    [iterations:WP_Hook:private] => Array
        (
        )

    [current_priority:WP_Hook:private] => Array
        (
        )

    [nesting_level:WP_Hook:private] => 0
    [doing_action:WP_Hook:private] => 
)