Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Holiday Inn of Fawlty Towers? De neerlandistiek als familiehotel
0 Reacties
Voor abonnees

Holiday Inn of Fawlty Towers? De neerlandistiek als familiehotel

(Fred Weerman) Ons Erfdeel - 2004, nr 2, pp. 203-209

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Vele neerlandici hebben lang de eenheid van de neerlandistiek bepleit. Nederlandse taal- en letterkunde, geschiedenis van de Nederlanden, taalbeheersing en taalverwerving,...: een neerlandicus diende al deze zaken grondig te beheersen. Fred Weerman vindt dat het idee een “hecht gezin” die neerlandistiek vooral schade toebrengt. Dat idee verhindert neerlandici immers vaak om aan te sluiten bij wetenschappelijke vernieuwingen en internationale tendensen. Voor steeds meer onderzoekers is de neerlandistiek niet meer dan een tweede identiteit. Weerman vindt het dan ook beter de neerlandistiek op te vatten als een familiehotel, of beter: als een goed georganiseerde keten van kleinschalige hotels, waarin elk onderdeel voldoende autonomie heeft om onafhankelijk te kunnen werken.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.