Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Hoe internationaal zijn onze universiteiten in Nederland en Vlaanderen?
0 Reacties
Voor abonnees

Hoe internationaal zijn onze universiteiten in Nederland en Vlaanderen?

(Joris Duytschaever) Ons Erfdeel - 1991, nr 4, pp. 519-528

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Voor de auteur enkele trends aangeeft in de internationale gerichtheid van de Nederlandse en Vlaamse universiteiten, staat hij uitvoerig stil bij de verschillen tussen die twee. Zeer belangrijk kenmerk voor de Vlaamse universiteiten is de neiging tot inteelt - de eigen almni worden telkens weer aangeworven om de nieuwe staf te vormen - die ook weerspiegeld wordt in de weerstand tot het aantrekken van buitenlandse krachten. Na deze vaststellingen geeft de auteur tekst en uitleg bij de stand van de internationalisering: hij noemt de instellingen waar men terecht kan voor informatie daarover - in Nederland is dat de organisatie NUFFIC, in Vlaanderen is de bevoegdheid verspreid over diverse instanties - hij staat stil bij het Erasmusproject en stelt de vraag of de Derde Wereld niet vergeten wordt. Ook de financiële implicaties komen aan bod, waarbij het verschil tussen Nederland en Vlaanderen eens te meer prominent is. Tot besluit stelt hij dat de Vlaams-Nederlandse samenwerking inzake het hoger onderwijs het fundament moet blijven voor een wereldwijde internationalisering.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.