Publicaties
Hoe je met een liefdevol oog een tempel bouwt
0 Reacties
Toegang tot de Ise Jingu-tempel in Japan © Wikimedia Commons
Toegang tot de Ise Jingu-tempel in Japan © Wikimedia Commons Toegang tot de Ise Jingu-tempel in Japan © Wikimedia Commons
Voor abonnees
recensie
literatuur

Hoe je met een liefdevol oog een tempel bouwt

Het wolkenpaviljoen van Jannie Regnerus

De veertigjarige architect Luut bouwt huizen voor anderen, maar slaagt er niet in om zijn eigen thuis bijeen te houden. Dat is het spanningsveld dat Jannie Regnerus (1971) met de grootste precisie blootlegt in Het wolkenpaviljoen.

Na zijn scheiding voelt Luut zich schuldig ten opzichte van zijn dochter Tessel, die hij veroordeeld heeft tot een nomadenleven. Elke week moet zij de gracht over met een rugzak die in de loop van de jaren steeds voller wordt. Ook uit zijn werk haalt hij geen voldoening meer, “de huizen die hij ontwerpt krijgen geen tijd om te wortelen”. In zijn kantoor staat hij alleen met zijn opvattingen. Telkens wanneer hij zijn liefde uit voor de Sagrada Familia, een bouwwerk dat “veertig jaar de tijd [krijgt] om te groeien”, vluchten zijn collega’s naar de koffieautomaat.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.