Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Hoe doeltreffend is ons milieubeleid?
0 Reacties
Voor abonnees
samenleving

Hoe doeltreffend is ons milieubeleid?

Bij zijn emeritaat als hoogleraar Milieu en Beleid overschouwt Pieter Leroy de doeltreffendheid van veertig jaar milieubeleid. Milieuvraagstukken wijzen op een crisis in de relatie tussen de mens en de rest van de natuur. Sinds de moderniteit behandelen we de niet-humane natuur met weinig bescheidenheid. Integendeel, we kennen haar alleen waarde toe als die in winstkansen uit te drukken is. Dat gebrek aan bescheidenheid en zelfbeheersing tegenover de natuur is een langetermijntrend die diep in onze instituties zit. Ons milieubeleid is daar niet tegen opgewassen, want het gaat nauwelijks over de kern van politiek: waardetoekenning. Bovendien graaft het milieubeleid niet voldoende diep om die structurele trends te keren.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.