Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Hoe bijzonder is de Nederlandse tekenkunst?
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Hoe bijzonder is de Nederlandse tekenkunst?

(Rudy Hodel) Ons Erfdeel - 2012, nr 1, pp. 106 – 113

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In het Stedelijk Museum Schiedam was in 2011 de tentoonstelling All About Drawing - 100 Nederlandse kunstenaars te zien. Reden genoeg om na afloop van deze expositie in te gaan op de vragen die deze tentoonstelling en de bijbehorende catalogus oproepen. Daarin staat dat er met het “hedendaagse tekenen iets bijzonders aan de hand is”. Zo is er “vanaf het midden van de jaren 1980 in Nederland een ware hausse aan tekenen gaande”, en is deze trend volgens de samenstellers sinds de jaren negentig ook in Noord-Amerika en Europa waar te nemen. En: “Nederland is voorloper en koploper in deze ontwikkeling.” Maar is dat wel zo? Bestaat er in dit land een moderne autonome tekenkunst die ouder is dan in het buitenland, die wezenlijk anders is, die succesvoller is dan elders?

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.