Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Hij had het zelf niet verwacht… maar Hans Dorrestijn is 80 jaar!
0 Reacties
© Singel Uitgeverijen
© Singel Uitgeverijen © Singel Uitgeverijen
Voor abonnees
literatuur
kunst

Hij had het zelf niet verwacht… maar Hans Dorrestijn is 80 jaar!

Cabaretier en schrijver Hans Dorrestijn is tachtig in 2020. Hij behoort tot de top van de cabaretschrijvers, met een gouden gevoel voor absurde situaties. Dorrestijn gaat door het leven als een tevreden treurwilg die de kunst van het lijden beheerst.

Iemand met een overdosis aan zelfmedelijden kan wellicht troost vinden in de misère van een ander, onder het motto: gedeelde smart is halve smart. Het oeuvre van Hans Dorrestijn (Ede, 1940) kan in zo’n geval de perfecte remedie zijn. Bovenmatig drankgebruik, een rotjeugd, opname in een psychiatrische inrichting en heel veel liefdesverdriet vormen belangrijke bestanddelen van het leven van Hans Dorrestijn. Er zijn mensen die het een wonder vinden dat Dorrestijn de 80 heeft gehaald. Hij is daar waarschijnlijk zelf het meest verbaasd over.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.