Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

HET WERELDWIJDE WEB VAN WILLEM VAN GENK
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

HET WERELDWIJDE WEB VAN WILLEM VAN GENK

(Jack van der Weide) Ons Erfdeel – 2014, nr 4, pp. 112-115

Dit is een artikel uit ons papieren archief

2014 is met recht een Willem van Genk-jaar te noemen. Allereerst verscheen in maart EEN monografie van Nico van der Endt en toonde galerie Hamer dit voorjaar in het kader daarvan een twaalftal werken van de kunstenaar, deels uit privécollecties. Vervolgens opende in het najaar de tentoonstelling Sous le vent de l’art brut in de Halle Saint Pierre in Parijs, met een uitgebreide selectie uit de outsidercollectie van museum De Stadshof. Uit de aankondiging van die tentoonstelling: “Willem van Genk, grand classique de l’art brut, sera particulièrement mis à l’honneur.” En eveneens in het najaar is in het American Folk Art Museum in New York de tentoonstelling Willem van Genk: Mind Traffic te zien, “the first US monographic exhibition of works of the internationally-acclaimed Dutch artist Willem van Genk”. De liefhebbers van outsiderkunst hebben dit jaar dus ampel de gelegenheid om kennis te maken met het werk van Willem van Genk, voor zover dat niet al gebeurd was. Nu de rest van het kunstminnend publiek nog.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.