Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het werelddecennium voor culturele ontwikkeling in Nederland
0 Reacties
Voor abonnees

Het werelddecennium voor culturele ontwikkeling in Nederland

(Adriaan van der Staay) Ons Erfdeel - 1989, nr 3, pp. 381-388

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Vanaf 1 januari 1988 zouden de leden van de Verenigde naties tien jaar lang een extra inspanning doen voor cultuur. Over het wat en het hoe werd in de voorbereidende jaren uitgebreid gediscussieerd. In Nederland werd het decennium gekoppeld aan een project dat internationaal moest opvallen, en dat de Europese samenwerking zou bevorderen. In 1989 werden drie projecten goedgekeurd, die hier worden besproken: actie Willemstad, historische tuinen en Van Gogh. De auteur haalt kort twee projecten aan die nog in bespreking zijn, maar moet in zijn algemeenheid besluiten dat het werelddecennium onvolledig, enigszins chaotisch en vooral enigszins laattijdig van start is gegaan.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.