Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

HET VERENIGD KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. Aantekeningen bij een lezingenreeks
0 Reacties
Voor abonnees
geschiedenis

HET VERENIGD KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. Aantekeningen bij een lezingenreeks

(Ruben Mantels) Ons Erfdeel – 2014, nr 3, pp. 186-190

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Wat vroeger stamverwantschap heette, tussen Noord en Zuid nagestreefd, wordt nu omschreven als “de handhaving en de ontplooiing van de Nederlandse taal- en cultuurgemeenschap waar ook ter wereld”. Dat is de doelstelling die het ANV, het Algemeen-Nederlands Verbond, zich vandaag stelt. Sinds 2012 organiseert het verbond samen met een veel jongere partner, de Werkgroep Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, een lezingenreeks die ook wordt uitgegeven als luistersessie op cd.

Afwisselend in Gent en Amsterdam spreken Belgische en Nederlandse academici over het thema “Noord en Zuid onder Willem I. 200 jaar Verenigd Koninkrijk der Nederlanden”. Voortschrijdend, lezing per lezing, wordt zo de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk herontdekt tot aan het jubileum in 2015 toe. Het doel is “het brede publiek bewust maken van de gezamenlijke geschiedenis van Nederland en België en bekendheid geven aan het meest recente onderzoek op dat terrein”.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.