Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het stiefmoedertaalonderricht in Vlaanderen
0 Reacties
Voor abonnees

Het stiefmoedertaalonderricht in Vlaanderen

(Joris Gerits) Ons Erfdeel - 1987, nr 3, pp. 347-351

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De moedertaalleraar zal zich herkennen in het cliché van de stiefmoeder als tweede keus-moeder met een onmogelijke en ondergewaardeerde taak. De beleidsmensen in Vlaanderen zullen zich herkennen in dat andere cliché van de stiefmoeder: dat van hardvochtige wezen dat haar eigen kinderen bevoordeelt. Bij elke vernieuwing of verandering nl. geven ze het schoolvak Nederlands een stiefmoederlijke behandeling. Het effect van dit alles is dat het onderwijs Nederlands steeds verder achteruit gaat, tot onvrede van velen. In een door concentratie, rationalisering en eentonigheid gekenmerkte tijd moet via het moedertaalonderwijs divergentie, verbeelding en creativiteit gestimuleerd worden. Maar alle op stapel staande wijzigingen in de onderwijsstructuur bevestigen enkel de stiefmoederlijke behandeling van het Nederlands.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.