Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het stempel van de artistieke leiding
0 Reacties
Voor abonnees

Het stempel van de artistieke leiding

(Jos Nijhof) Ons Erfdeel - 1997, nr 3, pp. 447-448

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Terugzien op het voorbije toneelseizoen betekent onder meer terugzien op een tweevoudig - of eigenlijk drievoudig - afscheid in artistiek leiderschap: in Den Haag zegde Erik Vos na 25 jaar zijn Appeltheater vaarwel en in Rotterdam, bij het RO theater, sommeerde het bestuur Peter de Baan en Koos Terpstra het veld te ruimen: hun beider zienswijzen bleken een bron van eindeloze conflicten. Voor Erik Vos is het afscheid van De Appel allerminst een afscheid van het theater: de directie van Carré wist hem reeds moeiteloos te strikken voor de regie van een opera. En zo zullen Terpstra en De Baan, in welke functie of positie ook, een aantal geplande regies voor het RO theater zeker door willen zetten.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.