Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het pluimgewicht in deze wereld. Over de dichter Richard Minne
0 Reacties
Voor abonnees

Het pluimgewicht in deze wereld. Over de dichter Richard Minne

(A.L. Sötemann) Ons Erfdeel - 1989, nr 1, pp. 30-39

Dit is een artikel uit ons papieren archief

De auteur heeft het eerst over de relatieve roem die Richard Minne geniet, en behandelt daarna de genese van de enige dichtbundel die Minne ooit liet verschijnen, \In de zoeten inval\" (1927). Wat het werk zo hartveroverend maakt is de zeldzame levendigheid en volstrekte oorspronkelijkheid van zijn beelden, de menselijkheid van de verzen, de (zelf)ironie en het cynisme. De auteur behandelt ook de agnostische kant van Minne en de rol van Minnes boerenbestaan toen hij de verzen schreef. Verder worden een aantal (proza)publicaties genoemd die uitsluitend door toedoen van Minnes vrienden tot stand zijn gekomen: \"Heineke Vos en zijn biograaf\" (1933), \"Wolfijzers en schietgeweren\" (1942), \"Album 1944\", \"In twintig lijnen\" (1946 en 1955). Met bloemlezing."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.