Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

HET PERSOONLIJKE POLITIEK MAKEN. Kunst en publieke ruimte bij Hans van Houwelingen
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

HET PERSOONLIJKE POLITIEK MAKEN. Kunst en publieke ruimte bij Hans van Houwelingen

(David Stroband) Ons Erfdeel – 2014, nr 4, pp. 124-126

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Hans van Houwelingen, opgeleid als beeldhouwer aan Academie Minerva in Groningen en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam, is een kunstenaar die de publieke ruimte en meer specifiek ons denken over publieke ruimte steeds bevraagt en daarmee op scherp zet. Hij opereert hoofdzakelijk in het publieke domein en iedere keer wanneer hij ergens als kunstenaar wordt uitgenodigd, maakt hij duidelijk dat kunst niet in isolement kan functioneren, maar juist een relevant gegeven in onze samenleving moet zijn. Kunst kan niet zonder historisch besef, politiek, economie, filosofie of ethiek. Ze is ermee verbonden en moet er zich kritisch toe verhouden. Kunstenaar en samenleving kunnen in een betekenisvol verband met elkaar staan wanneer beide zich bewust zijn of worden van historische, politieke, ethische contexten.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.