Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het Nederlandstalig cultureel aanbod in Brussel. Zwak omkaderd maar rijk
0 Reacties
Voor abonnees

Het Nederlandstalig cultureel aanbod in Brussel. Zwak omkaderd maar rijk

(Hugo de Greef) Ons Erfdeel - 1997, nr 1, pp. 84-96

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het culturele aanbod in Brussel wekt ongetwijfeld verbazing. Het fascineert hoeveel, - dikwijls van een toonaangevende kwaliteit, - er op pakweg één seizoen te beleven valt.
Het artistieke aanbod in Brussel is veel uitgebreider, gevarieerder, en vaak toonaangevender, internationaler en breder dan dat in ‘buursteden' als Amsterdam, Keulen, Frankfurt, Rijsel, e.d. Brussel sluit perfect het lijstje Parijs, Londen en Berlijn af.
En toch heeft Brussel niet een imago als cultuurstad, integendeel. Voor de buitenwereld lijkt de stad niets met cultuur te maken te hebben. Naast een ijzersterke gastronomische reputatie roept Brussel haast uitsluitend het beeld op van de plaats voor politieke besluitvorming.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.