Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het Leuvense Rega Instituut en de strijd tegen COVID-19
0 Reacties
mattthewafflecat-via-Pixabay.
mattthewafflecat-via-Pixabay. mattthewafflecat-via-Pixabay.
Voor abonnees
samenleving

Het Leuvense Rega Instituut en de strijd tegen COVID-19

In de zoektocht naar een middel tegen het nieuwe coronavirus laat de Bill en Melinda Gates Foundation 15.000 geneeskrachtige moleculen voor onderzoek naar het Rega Instituut in Leuven sturen. Nergens kan dit onderzoek sneller en veiliger gebeuren dan daar.

De Gates Foundation hoopt dat er tussen die stalen moleculen zitten die het nieuwe coronavirus kunnen bestrijden. Dat ze daarvoor aankloppen bij het Rega Instituut hoeft niet te verwonderen: het beschikt waarschijnlijk over het enige laboratorium ter wereld dat tegen een hoge snelheid en op een zeer veilige manier zulke testen kan uitvoeren. Sinds 2017 is in het nieuwe gebouw van het Rega Instituut een volledig geautomatiseerd laboratorium geïnstalleerd dat de klok rond kan werken.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.