Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het geluk van de interruptie. Over het proza van Nicolaas Matsier
0 Reacties
Voor abonnees

Het geluk van de interruptie. Over het proza van Nicolaas Matsier

(Cyrille Offermans) Ons Erfdeel - 1997, nr 1, pp. 46-55

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Tot voor een paar jaar leek het niet uitgesloten dat het oeuvre van Nicolaas Matsier (º1945) - in de kern bestaande uit drie niet erg omvangrijke verhalenbundels en een novelle - niet verder meer zou groeien. En het zou, als het daarbij was gebleven, ook al heel mooi zijn geweest: die vier boekjes vormen bij elkaar een helder, compact en consistent geheel, met een onmiskenbaar eigen toon en stijl. En bovendien: dat werk staat ergens voor. Matsier zou wel degelijk ook aanspraak hebben gemaakt op een eigen plaats in de recente Nederlandse literatuurgeschiedenis (dus zonder de obligate groepsaanduiding ‘Revisor-auteur'), als hij het stilzwijgen in 1994 niet zou hebben doorbroken met de roman Gesloten huis, die door de literaire kritiek unaniem, en terecht, als meesterwerk werd bejubeld.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.