Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het boek als lelijke eendje
0 Reacties
Voor abonnees

Het boek als lelijke eendje

(Werner Duthoy) Ons Erfdeel - 1991, nr 3, pp. 335-346

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In november 1978 kondigde Rika de Backer, die toen het Vlaamse departement van cultuur leidde, de spoedige komst van de vaste boekenprijs aan. Meer dan tien jaar later is die er nog steeds niet en niets wijst erop dat hij er binnenkort komt. Eerst heeft de EG-reglementering als vertragende factor gewerkt, daarna is het cultuurminister Dewael die dwars is gaan liggen. De auteur bekijkt de drie belangrijkste adviezen i.v.m. de vaste boekenprijs (waarvan het eerste uiteengezet werd in een Witboek, 1987), hij bespreekt de grootste bezwaren en schetst daarna het door Dewael gevoerde boekenbeleid. Tot slot wordt nagegaan hoe een vaste boekenprijs voor het hele Nederlandse taalgebied in overeenstemming te brengen is met het EG-recht.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.