Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Het antiquarische boek in Nederland en Vlaanderen: een persoonlijke impressie
0 Reacties
Voor abonnees

Het antiquarische boek in Nederland en Vlaanderen: een persoonlijke impressie

(Gert Jan Hemmink) Ons Erfdeel - 1989, nr 4, pp. 505-512

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In deze bijdrage bespreekt de auteur een deelgebied van het Nederlandse antiquariaat: die van het literaire boek. Hij beschrijft de snel wisselende evolutie waaraan deze branche onderhevig is en onderzoekt voor welke soort werken er momenteel belangstelling bestaat. Tegenover de interesse in de jaren 60 voor eerste drukken van Nederlandse en Vlaamse auteurs, staat nu een bijzondere belangstelling voor het kunstboek en het bijzondere boek (bibliofiele uitgaven). Ook de aandacht voor exemplaren met opdracht van de auteur, handschriften en manuscripten - die in Nederland en Vlaanderen traditioneel miniem was - is aan het toenemen. Aan het einde van zijn bijdrage stelt de auteur de vraag waar in Vlaanderen en Nederland dergelijke boeken te verkrijgen zijn, en hij besluit met enkele tips voor verzamelaars in spe.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.