Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Hendrik Tratsaert wordt de nieuwe directeur van Ons Erfdeel vzw
0 Reacties
samenleving

Hendrik Tratsaert wordt de nieuwe directeur van Ons Erfdeel vzw

Hendrik Tratsaert (Oostende, 1968) volgt op 1 januari 2021 Luc Devoldere op als hoofdredacteur en afgevaardigd bestuurder van de Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw.

Een sollicitatiecommissie onder leiding van prof. dr. Annick Schramme heeft Hendrik Tratsaert unaniem als directeur voorgedragen. Die voordracht is bevestigd door de kernredactie en zijn aanstelling is formeel beslist door de raad van bestuur, onder leiding van voorzitter Jan Schinkelshoek, op 4 september 2020.

Hendrik Tratsaert was coördinator van het Nederlands-Vlaams Theaterfestival in 1997. Hij leidde het interdisciplinaire, meertalige kunsttijdschrift janus (1999-2005). In 2006 richtte hij Vrijstaat O. op in Oostende, dat hij uitbouwde tot een bloeiend kunstencentrum en dat later mee aan de basis lag van de fusieorganisatie KAAP. Begin 2020 richtte hij de vzw Exil op, “een gastvrije landingsplek voor de kunsten”, die ad hoc vernieuwende projecten lanceert.

De raad van bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Hendrik Tratsaert Ons Erfdeel vzw met doortastendheid de toekomst in zal leiden.

De culturele instelling Ons Erfdeel vzw specialiseert zich in kritische berichtgeving over taal, kunst, literatuur, geschiedenis en maatschappij in Vlaanderen en Nederland. Ze doet dat online (de lage landen, les plats pays en the low countries) en in druk als uitgever van het tijdschrift de lage landen en het Franstalige tijdschrift Septentrion. Daarnaast geeft ze ook boeken uit (zoals het recente Nulpunt 1945) en beheert ze een online archief van bijna 20.000 artikelen.

Luc Devoldere heeft sinds 2002 de leiding van deze organisatie (in opvolging van stichter Jozef Deleu) en neemt eind dit jaar afscheid.

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.