Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Han Wolkers: het beeldend en literair werk in de weegschaal
0 Reacties
Voor abonnees

Han Wolkers: het beeldend en literair werk in de weegschaal

(José Boyens) Ons Erfdeel - 1987, nr 4, pp. 529-534

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Ter gelegenheid van een tentoonstelling in 1986 van Wolkers' beeldend werk verscheen een monografie. De auteur besteedt in het artikel aandacht aan het beeldend werk, dat ze situeert in de tijd van ontstaan. Vervolgens bespreekt ze de monografie, die haar inziens eerder bedoeld is als introductie voor een breed publiek dan als een poging om de betekenis van het beeldend werk vast te stellen. Tenslotte volgt een vergelijking van het litteraire en het beeldende werk. Jan Wolkers besteedt grote aandacht aan de compositorische opbouw in beide uitdrukkingsvormen. Het grootst is Wolkers' verteltalent, en juist de beeldende kracht van zijn taal is een van de sterkste kanten. Alleen als Wolkers met zijn emoties betrokken is bij het onderwerp levert hij grote prestaties.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.